OKENSKE POLICE HELOLIT FENORM

  • lepa in robustna površina
  • odporna proti praskam in obrabi
  • idealna za prenove in novogradnje
  • raznovrstna uporaba
  • izbrano oblikovana

Notranje okenske police helolit so sestavljene iz vodoodporne iverne plošče V100/E1, ter iz večplastne plošče po DIN 16926, srednji del police je rahlo izbočen. Dolžina police je možna do 405 cm, širina do 80 cm, debelina police znaša 17 mm, zaslonka pa meri 40 mm. V polico lahko vgradimo prezračevalne rešetke, lahko naredimo poševne izreze, žleb ali laminat po celi širini.KAMNITE OKENSKE POLICE

Prednost okenskih polic iz naravnega kamna – nasploh granita je tudi v tem, da ne reagira kemično z vodo, sončno svetlobo in zrakom in ne pušča sledi oksidacije na fasadah. Zaradi svoje strukture in barvne raznolikosti, svoje trdote (trdnosti) in časovne obstojnosti, je izredno primeren za notranje in zunanje površine, povsod kjer so mehanske in vremenske obremenitve najhujše. Naravni kamen nima nobenih notranjih napetosti tako, da se sam po sebi ne zvija. Kot zmeraj pa granit in marmor dajeta v prostor poseben šarm, ki ga ima le naravni kamen. Tudi cenovno so kamnite okenske police mnogokrat cenejše od le-teh iz umetnih materialov.

Okenske police iz naravnega kamna (marmor, granit, apnenec…) so v stanovanjski gradnji najbolj pogoste. Tudi v poslovnih objektih se investitorji vse pogosteje odločajo za naravni kamen predvsem granit. Razlog za to je odpornost na zunanje vplive, ki kamen uvrščajo med »nesmrtne« materiale, s čimer se ne more pohvaliti noben drugi gradbeni material.